medicina

Tretman transplantacije kose

Kada je u pitanju transplantacija kose, starost je tek broj. Zaista nije važno koliko imate godina ili ste dobar kandidat za transplantaciju kose čak i u srednjim ili većim godinama. To zavisi samo od toga šta želite i šta najbolje odgovara vašoj ličnosti. Na klinikama u inostranstvu bilo je operacija nekoliko pacijenata starijih od 80 godina!

Kada ste kandidat za postupak transplantacije kose, evo šta možemo učiniti nakon pregleda i procene vašeg uzorka

• Kompletna obnova kose za opsežne ćelavosti 5 i 6
• Smanjivanje korekcije kose u stepenu 2 i 3
• Poplava ćelija popunjava samo područje krune za 4. razred
• Popunjavanje područja za stanjivanje duž važnih zona

Kada se može izvesti transplantacija kose

Tako da ne treba da čekate da vam glava postane potpuno ćelava, umesto toga, možete se odlučiti za transplantaciju kose tačno u trenutku kada posmatrate prve znakove gubitka kose. Pod uslovom da se gustina smanji na manje od 50%.

Vrste tretmana za kosu koje možete očekivati

Uvek se možete pobrinuti za manje ili privremene probleme sa ispadanjem kose prirodnim sredstvima. Međutim, postoji vrlo tanka linija između manjeg opadanja kose i trajnog opadanja kose, jer se poslednji produžava na duži vremenski period i deluje nepovratno.
• Generalno, opadanje kose se javlja po obrascu i to je slučaj kod većine ljudi. Kosa počinje da se povlači, posebno sa strana, otkrivajući vrlo široko čelo.
• Istovremeno, glava krune počinje gubiti puno kose, izlažući ćelavo vlasište.
• Kosa zadržava stanjivanje, posebno od prednjeg i kruna sve dok prednji deo glave nema dlaku.
Srećom, transplantacija kose može obnoviti svu kosu unazad i ponovo možete početi izgledati mladoliko. S obzirom da je ćelavost progresivna, možete nastaviti sa dodirivanjem novih područja ćelavosti koja se mogu pojaviti tokom godina.

Dok istražujete i odlučujete na transplantaciju kose, morate strpljivo razmotriti sledeće:
Transplantacija kose zahteva negu pre i posle operacije. Obavezno sledite uputstva hirurga za brži oporavak.
• Imajte realna očekivanja. Nećete samo ući sa tankom kosom i izaći s glavom punom kose. Potrebno je vreme.
• U pogledu pada kose i stepena ćelavosti, hirurg može da propiše više od jednog postupka implantacije kako bi se kosa vratila u puni potencijal.

Pa jesi li dobar kandidat?
Sada kada znate šta je sve potrebno za transplantaciju kose, bolje ste opremljeni da se postavite pitanje: „Da li ste dobar kandidat?“
Transplantacija kose ne mogu vam vratiti samopouzdanje i izvesti vas iz situacije u kojoj biste se mogli osećati socijalno neprijatno zbog rigoroznog opadanja i starenja kose. Ne dozvolite da vam ukrade samopouzdanje. Naš stručni hirurg takođe će vam pomoći da saznate da li je pogodan kandidat za transplantaciju kose nakon što pravilno analizira vaše zdravstveno i telesno stanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.